pondělí 24. února 2014

SGG - 3. týden

Ve třetím týdnu se tak trochu vrátíme zpátky. Hlavním tématem jsou prostorová data, jejich definice, terminologie a především vlastnosti. Podívejte se především na prezentace Vlastnosti prostorových dat a jejich harmonizace a text Popis dat pro geoinformační technologie (obojí je uložené ještě na starých stránkách předmětu). A také si zopakujte všechno, co víte o prostorových datech a informacích z jiných předmětů.
Z úkolů je aktuální především sepisování základní představy o projektu (viz post z minulého týdne).
Paralelně také můžete začít řešit další krok, kterým je sběr dat pro vaše analýzy. Výstupem by měla být tabulka nebo strukturovaný text, který bude obsahovat základní informace o datech (název datové sady, URL ke stažení, licence, rok vzniku nebo poslední aktualizace, formát, co data obsahují za informace, případně další informace). Kromě informací doplňte ještě poznámku, která bude stručně popisovat jak a proč chcete daná data využít (jde zatím jen o představy, které samozřejmě budete moci kdykoli změnit). Každá skupina by měla odevzdat cca 50 datových zdrojů. Termín pro odevzdání je 15.3. Za zpracovaný přehled dat můžete získat až 7 bodů.

2 komentáře:

  1. Tabulku datových zdrojů za skupinu ORP Blovice (Knížák, Krutinová, Polívková) najdete na https://onedrive.live.com/redir?resid=F620DCC7F155F708!764&authkey=!AFi0KTiiUKCbrMs&ithint=file%2c.xlsx

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer,

    za naši skupinu sdílím Google dokument s datovými zdroji.

    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArzwBV1j4p02dDRMY2d0MkpTcUVhX2lmOE5NMl9aV1E&usp=sharing

    Děkujeme za případné připomínky.

    Václav Jůna

    OdpovědětVymazat