pátek 30. října 2015

KMA/POK - 7. a 8. týden

Klíčovým dokumentem pro příští týden je prezentace Kartografická webová aplikace. Najdete v ní ukázky aplikace XSLT stylů při zpracování prostorových dat (převod základních informací o Kladyjánově mapě do podoby HTML stránek).

Formátu XSLT věnujte prosím velkou pozornost. Když ne kvůli tomu, že se jedná o úžasný nástroj pro zpracování, tak minimálně kvůli zkoušce. Proto na jeho prostudování máte nejen šestý a sedmý týden semestru, ale týden následující, tedy osmý. Proto v pátek 6. listopadu nebude publikován pravidelný příspěvek na blogu.

V osmém týdnu také využijte čas pro zpracování semestrální práce.

6 komentářů:

  1. Dobrý den,
    posílám odkaz na rešerši. V první části jsem se zaměřil na odborné články, jak vytvářet časoprostorovou mapu. Ve druhé části jsem se zaměřil na programátorskou část tvorby mapy.
    https://docs.google.com/document/d/1aNSGsYm4NvKTjZn0N09uZvZtwRd1eG0u2BrK74HbfwQ/edit?usp=sharing

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teoretická část rešerše vypadá velice dobře. Obsahuje sice jen několik málo publikací, ale pro práci, jak je požadována v předmětu POK, je to ideální. Navíc shrnujete důležité pasáže, které využijete.
      Druhá část rešerše se zaměřuje pouze na jeden nástroj. netvrdím, že je to špatně, ale musíte to patřičně zdůvodnit (nikoli jen tak, že s ArcGIS umíte pracovat).

      Ještě jedna krátká poznámka: Podle harmonogramu jste měl odevzdat text k Vaší diplomové práci. Termín byl tuším 1.11. Rešerši z POK jste měl naplánovanou na tuto neděli.

      Vymazat
  2. Úvod k diplomové práci jsem Vám posílal 20.10. Už jste mi k němu posílal poznámky. Rešerši mám poslat až koncem prosince.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer,
    popsal jsem 1. krok svého harmonogramu při tvorbě plánku školy. Odkaz na dokument: https://docs.google.com/document/d/17czajECc689mQDwPQmxa-Vs5inf-4HwKe0AUFRs4-H8/edit?usp=sharing
    Děkuji
    Pavel Knížák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S návrhem rámcově souhlasím. Ale nezapomeňte, že na konci vývoje aplikace budete muset obhájit jedinečnost Vašeho projektu (a to nikoli pouze argumentem "na škole nic takového nemáme"). Myslím, že by inovativnost mohla spočívat například v zavedení některých netradičních kartografických prvků do mapy nebo plném využití možností HTML 5. Ale konkrétní výběr samozřejmě nechám na Vás.

      Vymazat