pondělí 5. května 2014

SGG - 13. týden

Předposlední týden semestru je ve znamení ekonomické geografie. Tentokrát se zaměříme na služby, odvětví ekonomiky, které je dominantní zvláště ve vyspělých zemích světa. A protože se blíží prázdniny zaměříme se na cestovních ruch, jako příklad odvětví, které na jedné straně produkuje a na straně druhé potřebuje prostorová data a informace.
A druhá část bude věnovaná dopravě - opět velice důležité složce ekonomiky a navíc úzce svázané s cestovním ruchu.
A až si projdete obě prezentace, tak ve volném čase věnujte dokončení zápočtového úkolu - prezentaci.

Chápu, že koncem semestru můžete v termínu "volný čas" spatřovat nechutnou ironii. Ale pokud vás to trochu povzbudí, tak ani tady v Římě nebude květen patřit mezi nejklidnější měsíce. Každopádně se budu snažit uveřejňovat výsledky práce na FAO (dokumenty zaměřené na analýzy Linked Data v oblasti geografie) na tomto blogu. 

5 komentářů:

  1. Můžu se zeptat, do kdy máme odevzdat finální prezentaci? A s kolika zkouškovými termíny (případně orientační datum) můžeme počítat? Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Termín odevzdání: 31.5.2014 (ale byl bych radši, kdyby to bylo dříve).
    Maximální počet bodů: 12
    Počet zkouškových termínů: Podle potřeby, předpokládám, že budou minimálně tři. Jak jsem říkal na přednášce, termíny začnou být vypisovány až koncem června. První termín bude vypsán určitě na poslední červnový týden (zřejmě na pondělí nebo pátek).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak pokud by to bylo možné, chtěla bych poprosit, jestli by ten první termín mohl být mimo 24.6. (ale chápu, že si každý nemůžeme diktovat, kdy se nám to hodí...)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že to bude možné a dokonce jisté (jsem objednaný k zubaři a ve stavu po zákroku bych zkoušet nechtěl - asi bych byl zvláště nepříjemný:-).
    Jak jsem psal zřejmě pondělí nebo pátek (ten je nepravděpodobnější). Středa a čtvrtek budou záležet na termínu a délce státnic.

    OdpovědětVymazat
  5. Za skupinu Stod odevzdávám závěrečnou prezentaci: https://drive.google.com/file/d/0B7zwBV1j4p02aVFkOFR1dGRmTmM/edit?usp=sharing
    Prezentaci je potřeba stáhnout, jinak se nezobrazuje správně.

    OdpovědětVymazat