neděle 17. listopadu 2013

Počítačová kartografie - 9. týden

Myslím, že nejtěžší části předmětu máme úspěšně za sebou. Platí to alespoň pro ty, kteří mají za sebou nebo těsně před sebou (myslím v tomto semestru) předmět IDG nebo ovládají jazyk HTML a další technologie pro tvorbu webových stránek. Jinými slovy, víme, jak vypadají data, umíme je přetransformovat do podoby vektorové grafiky a teď nás čeká poslední velký úkol - zabalit celou mapu do podoby nějaké pěkné webové stránky.
Tento týden zaměříme na zopakování základů jazyka HTML a kaskádových stylů. Protože existuje obrovské množství různých knih, webových stránek, tutoriálů a podobně (a také proto, že vaše znalosti jsou na různé úrovni), neuvádím zde pro tento týden žádné konkrétní studijní materiály. Mnohé z nich stejně znáte (například standardy nebo w3schools), ale pro téma HTML a CSS existuje velké množství materiálů i v češtině. Měl bych pouze jediné doporučení - zaměřte se na nejnovější standardy (HTML 5 a poslední verze CSS).

Přece jen jeden materiál doporučím. V loňském roce jsem měl na University of Nebraska, Omaha a poté i na konferenci AutoCarto 2012 workshop na téma HTML 5 v kartografii. Pro tento workshop byl vytvořený krátký tutoriál, třeba vám přijde vhod.

Žádné komentáře:

Okomentovat