pondělí 27. března 2017

SGG - 6. týden

Geografie sídel, geografie města a teorie lokalizace jsou hlavními tématy tohoto týdne, kdy se definitivně přesouváme do vod geografie. Na blogu jsou celkem tři prezentace, které odpovídají výše uvedeným tématům (pouze ta poslední je nazvána teorie centrálních míst, ale obsahuje i další lokalizační teorie). Navrhoval bych při prostudování dodržovat i pořadí, kdy se od obecných poznatků budeme postupně přesouvat k aplikacím (což jsou paradoxně lokalizační teorie).

11 komentářů:

  1. Dobrý den, pracuji s obtížemi na druhé část semestrální práce. Do teď jsem pracoval s datovým modelem (POI_data_model_and_resources.ods), který jsem nalezl přes loňské diskuse nad zápočtovou prací. Tento dokument ale mimo jiné obsahuje atribut rdf:about. Pravděpodobně jde tedy o starou verzi. Na webu sdi4apps jsem ale našel pouze datový model jako graf, ne už jeho popis jako je to v prvním zmíněném ods souboru. Hledal jsem špatně? Existuje takový dokument? Děkuji za reakci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ode dneška takový dokument existuje na webových stránkách SPOI (gis.zcu.cz/spoi).

      Vymazat
  2. Dobrý den,
    rád bych Vás požádal o kontrolu jednoho poi. Děkuji.

    Městské muzeum a galerie Nepomuk


    POINT(13.5824556 49.4862406)




    SPOI (http://sdi4apps.eu/spoi)
    Městské muzeum a galerie Nepomuk


    2017-03-19


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to hezky, ale není na tom, co kontrolovat. Potřeboval bych data i s příslušnými tagy.

      Vymazat
    2. Děkuji, pošlu odpoledne. Data mám doma...

      Vymazat
  3. Dobrý den, prosím o kontrolu jednoho POI. Děkuji.
    https://drive.google.com/file/d/0Byuv5pp9tkbvLVFrSUVjS1ZqY2s/view?usp=sharing

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Vám za kontrolu. Doplním povinná data k ostatním bodům zájmu. Mohu se zeptat, zda je vhodná vlastnost přístupnost k bodům zájmu pro vozíčkáře? Možnosti by byly: ano, ne, s pomocí druhé osoby ano.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že podobná vlastnost v modelu už je. Jen se pro vyjádření přístupnosti používá volný text. Takže raději zkuste najít jinou vhodnou vlastnost.

      Vymazat