pondělí 14. listopadu 2016

TKA - 9. týden

V devátém týdnu se zaměříme na generalizaci. Podíváme se na ni především z hlediska tematických map, aby mapy světa ve velice malém měřítku neobsahovaly detaily z map středních měřítek. Před generalizací si krátce projdeme poslední interpretační metodu (doufám, že jsem na žádnou nezapomněl) - přednášku jsem pojmenoval Chernoff faces, ale povíme si nejen o metodě Chernoff faces, která do mapy zanáší i jisté psychologické aspekty, ale i o komponovaných symbolech na mapách obecně. 
Možná si vzpomínáte na mentální mapy, které jste kreslili v prvním ročníku v rámci předmětu  UGEM. V úterý se na ně také v rychlosti podíváme. Ne na vaše výtvory z prváku, ty si necháme na Vánoční geoseminář, ale na mentální mapy obecně a jejich vztah ke kartografii.
A samozřejmě nezapomeneme ani na krátký komentář týkající se říjnových zápočtových map. Doufám, že všechno stihneme, protože bych od vás ještě chtěl krátkou zpětnou vazbu v polovině semestru. Každopádně, co nestačíme, můžeme v klidu přesunout do dalšího týdne, kdy jsou naplánovaná pouze samostatná cvičení (tvorba listopadových map) a individuální konzultace.

Žádné komentáře:

Okomentovat