středa 17. února 2016

Výuka předmětu KMA/SGG v letním semestru

Na blog byla dnes doplněná aktuální verze Průvodce předmětem. Tento dokument obsahuje základní informace o předmětu - sylabus, seznam studijních materiálů, podmínky zápočtu a zkoušky. Pokud budete mít jakékoli dotazy k tomuto textu, napište ho prosím do diskuze pod tento příspěvek.

Vzhledem k nezájmu studentů o první konzultaci, se v původní termín (pátek 19. února) nesejdeme. Další konzultace nebudu vypisovat (pokud nebude potřeba se sejít kvůli řešení zápočtových úkolů). Na blogu budou každý týden (zpravidla ve středu, tento týden to bude trochu později) publikovány krátká avíza přednášek a cvičení, která by se měla v daném týdnu odehrát. Budete-li mít po prostudování podkladových materiálů k čemukoli dotaz, můžeme vypsat společnou nebo individuální konzultaci, případně vše řešit v diskuzi pod každým článkem.

Nezapomeňte na první povinný termín zápočtových úkolů - 26. únor. Odkazy na harmonogramy nebo celé texty doplňte do diskuze pod tento příspěvek.


7 komentářů:

  1. Dobrý den, velice se mlouvám, že obtěžuji, ale chtěl jsem se Vás zeptat, zda jsou nějaké podmínky pro výběr zájmové lokality pro zpracování semestrální práce. Zajímalo by mě, zda si můžu vybrat jako zájmovou oblat např. město Jindřichův Hradec nebo si mám vybrat např. místní část města příp. okres. Ještě bych se chtěl zeptat, zda jsou nějaká jiná omezení pro výběr zájmové lokality. Ještě jednou se omlouvám a velice děkuji za Vaši odpověď.
    Jan Kalkus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné omezení je dáno co nejmenším rozsahem. Myslím, že například v Jindřichově Hradci najdete 50 bodů na zámku a v jeho blízkém okolí.

      Vymazat
    2. Velice děkuji za informace.

      Vymazat
  2. Dobrý den, zasílám výběr lokality a harmonogram pro semestrální práci. V případě potřeby mohu harmonogram uložit jako dokument Google a poslat Vám odkaz. Děkuji za Vaši ochotu.

    Volba zájmové lokality pro semestrální práci

    V rámci semestrální práce jsem zvolil jako zájmovou lokalitu historické jádro města Jindřichův Hradec (resp. část historického jádra města). Středem zájmové lokality je státní hrad a zámek, jeden z nejrozsáhlejších zámeckých komplexů v České republice. Pomyslnými hranicemi zájmové lokality jsou ulice Mlýnská, Pod Hradem, Nežárecká, Liliová, Komenského, Dobrovského a břeh rybníku Malý Vajgar. Do zájmové lokality bych zařadil i Balbínovo náměstí.

    Volba harmonogramu pro splnění semestrální práce

    1) Volba zájmové lokality a volba harmonogramu dalších úkolů pro splnění semestrální práce:
    26. 2. 2016 – povinný termín

    2) Doplnění 50. nových bodů zájmu a základních informací o nich:
    25. 3. 2016

    3) Rozšíření datového modelu a doplnění nepovinných informací:
    15. 4. 2016

    4) Odkazy na externí dokumenty a data:
    29. 4. 2016

    5) Vzájemné vazby mezi nově doplněnými body:
    13. 5. 2016

    6) Konečný termín odevzdání semestrální práce:
    20. 5. 2016 – povinný termín

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    zasílám výběr lokality a harmonogram vypracování semestrální práce. Zvolil jsem město Rumburk a jeho nejbližší okolí. Východní hranicí lokality je státní hranice se SRN, severní hranicí lokality bude katastrální hranice obce Jiříkov. Západní hranicí lokality bude katastrální hranice obce Staré Křečany a jižní hranicí lokality budou katastrální hranice obce Krásná Lípa a Studánka u Rumburku.
    Harmonogram prací:
    Výběr lokality do 26. 2. 2016 včetně.
    Vyhledání min. 50 bodů zájmu s jejich vlastnostmi do 25. 3. 2016 včetně.
    Vypracování datového modelu i s nepovinnými údaji do 15. 4. 2016 včetně.
    Doplnění odkazů na externí dokumenty do 29. 4. 2016 včetně.
    Nalezení vzájemných vazeb mezi body zájmu do 13. 5. 2016 včetně.
    Finální termín odevzdání semestrální práce do 20. 5. 2016 včetně- pevný termín. Děkuji za posouzení a přeji pěkný den. Petr Fiala

    OdpovědětVymazat
  4. Posílám odkaz na harmonogram pro semestrální práci:
    https://onedrive.live.com/redir?resid=CD0BF4AFC66447E!1294&authkey=!AOdE4yzU5rHhB5w&ithint=file%2cdocx
    Jan Voráček

    OdpovědětVymazat
  5. Ani já se nebudu lišit od kolegů, a vyberu si jako zájmovou lokalitu mé rodné město, Mariánské Lázně. Soustředil bych se na lázeňské centrum, tj. Skalníkovy Sady a Goethovo náměstí. Pokud by zde nebyl dostatek bodů (s čímž nepočítám) rozšiřoval bych oblast dále.

    Harmonogram je zde:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1W4jPIeg1uNmAV1I00_gFccCFT0Lgi3nsocbtymkVeCI/edit?usp=sharing

    OdpovědětVymazat