pátek 20. září 2013

Jak používat blog

Detailní informace o tom, jak blog používat, budou zmíněny v rámci první přednášky nebo konzultace. Zde bych rád uvedl několik základních pravidel, která jsou společná pro všechny předměty.

  1. Snažte se omezit emailovou komunikaci pouze na dva případy - vysloveně soukromá komunikace nebo když k tomu budete vyzváni přímo vyučujícím.
  2. Pod příspěvky se budou objevovat štítky, ke kterému předmětu se text vztahuje. Jedná se pouze o orientační záležitost, nikoli o striktní dělení. Příspěvky bez štítků jsou určené pro všechny studenty.
  3. Příspěvky v diskuzi jsou moderované, proto se objeví až po schválení vyučujícím. To může nastat během několika hodin, ale v případě náročného časového programu to může být i několik dní. Tím se rozhodně neznepokojujte. Pokud se bude jednat o odevzdání nějakého úkolu v daném termínu, rozhoduje datum zaslání příspěvku, nikoli jeho schválení.
  4. Pod každý diskuzní příspěvek se podepište (a raději uveďte i předmět). Pokud bude příspěvek anonymní nebude zveřejněný (to se týká i odevzdávání zápočtových úkolů).
  5. Pro odebírání příspěvků doporučuji využití RSS kanálu a nějaké čtečky RSS (osobně používám Feedly).

Žádné komentáře:

Okomentovat