pátek 4. prosince 2015

KMA/POK - 12. týden

Teď už znáte veškeré technologie pro tvorbu webové kartografické aplikace založené na bázi XML. Jinými slovy umíme v XML (a jeho derivátech) vyjádřit prostorová data, jejich datové modely, transformaci do jiných formátů a konečně i grafické prvky.
Ve dvanáctém (předposledním) týdnu semestru se podívejte na krátký workshop, kde jsem ukazoval možnosti HTML 5 a SVG v kartografii.

2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    posílám odkaz na první verzi plánku školy napojeného na rozvrh. K plánku se dostanete na adrese http://skolajih.cz/ucitel/rozvrhy/rozvrh_planek.htm.
    Zatím je funkční "učebna" č. 16 v 1. patře, na té to vyvíjím. Pokud je volná, zobrazí se zeleně, pokud je obsazená, oranžově. Pro srovnání posílám odkaz na přímý rozvrh učebny:
    http://skolajih.cz/ucitel/rozvrhy/ucebna.php?rozvrh=16.
    Jinak zápasím s kódováním češtiny, nejbližší pro mě je Windows-1250, ale s tím nějak XML nepracuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám dvě poznámky:
    1. To kódování bude asi problém SW, ze kterého kresbu, včetně popisků, exportujete. Zřejmě ta data nebudou v windows-1250, ale npříklad utf-8 nebo něčem jiném.
    2. To řešení skrze formulář mně nepřijde jako ideální. Představoval bych si spíše nějakou časovou osu, kterou bych si mohl nastavovat v reálném čase přímo nad kresbou. V tomhle případě jsem zvědavý, jak si obhájíte inovativnost práce. Jak jsem upozorňoval již dříve, fakt, že na Vaší škole podobný systém nemáte, není dostačující.

    OdpovědětVymazat